Om naar de vergadering te luisteren via telefoon moeten volgende stappen gedaan worden:

Bel het VoIP telefoonnummer van de Koninkrijkszaal. In het programma Zilveren Trompetten staat dit nummer in het midden van het scherm.

Men kan je ook een afdruk geven waarop je het telefonisch inbelnummer kan terugvinden. Zie een voorbeeld van een afdruk:

Wanneer je het telefonisch inbelnummer belt en in je contactinformatie in het Zilveren Trompetten systeem staat maar één persoon voor het gezin dan word je onmiddelijk doorverbonden met de vergadering en krijg je de welkomstboodschap: 'Van harte welkom'. Als het programma nog niet opgestart is krijg je daarna wachtmuziek.

Als er meerdere personen in de contactinformatie van een gezin ingeschreven staan, dan wordt bij het inbellen eerst de vraag gesteld met hoeveel personenen je de vergadering via deze verbinding volgt. Voer het aantal personen in, gevolgd door de toets '#', vervolgens krijg je de welkomstboodschap 'Van harte welkom'.

Om je hand op te steken druk op het cijfer waarnaast je naam staat.

In het voorbeeld hierboven moet John Friendly op 1 drukken om zijn hand op te steken, Anna Friendly op 2 drukken en Tamara Friendly op 3 drukken.

 

Opmerkingen:

  • Als je een privé telefoonnummer hebt of vanaf een ander toestel belt dan het nummer dat vermeld wordt in de contactinformatie, dan zal het systeem je eerst vragen je gemeentenummer en je geregistreerde telefoonnummer in te toetsen, telkens gevolgd door '#'.
  • Als het systeem je gegevens niet herkent, of dat je niet als 'toegelaten' in het Zilveren Trompetten programma staat, zul je de volgende boodschap krijgen: 'We konden je gegevens niet terugvinden. Probeer opnieuw of neem contact op met je groepsopziener om je toegang te verifiëren.'
  • Om te kunnen verbinden, moet de computer van de Koninkrijkszaal aan staan.
  • Als je je hand hebt opgestoken en de broeder die de vergadering leidt je het woord geeft, vergeet dan niet om de luidspreker van je telefoon af te zetten voordat je antwoordt. Je kunt de luidspreker terug instellen nadat je antwoord beëindigd is.
  • Tijdens dat je een antwoord geeft, hoor je de Koninkrijkszaal niet meer, als de broeder die de vergadering leidt dus tijdens je antwoord iets zegt kun je dat niet horen.
  • Op het einde van je antwoord, moet je niets doen, de broeder die je het woord gaf zal op een toets drukken zodat je niet meer in de zaal gehoord wordt en zodat je het geluid van de Koninkrijkszaal terug doorkrijgt. Als hij je bedankt voor dat hij je antwoord beëindigd heeft, dan zul je dit niet horen.
  • Zet je telefoon op het einde van een antwoord niet af, anders zal je niet meer met de vergadering verbonden zijn.